Skip to content

Чудесна Македонија

This book belongs in the following collection(s):
Original price Dhs. 50.00 - Original price Dhs. 50.00
Original price
Dhs. 50.00
Dhs. 50.00 - Dhs. 50.00
Current price Dhs. 50.00

By:

Language: Slavic

Quality: Like New

Genre: Guide,

ISBN: 9786084500315

SKU: BE500767868068

Pages: 528

Description: Во книгата ЧУДЕСНА МАКЕДОНИЈА е приказната за една земја и многуте нејзини убавини: планини и рамнини, врвови, села и полиња, реки и кањони, водопади и извори, пештери, обични и необични животни и растенија. Во неа влегуваат познатите и заборавени дела на старите градители: манастири, џамии и цркви, археолошкото богатство на оваа земја, тврдини, кули и мостови, како споменици од поновата историја. • Низ 100 избрани места со неповторливи природни реткости и убавини иединствено културно наследство, се пренесува приказната за Македонија, се прераскажуваат приказните на обичните луѓе, се слушаат нивните верувања и легенди, се мирисаат и чувствуваат нивните јадења и пијалаци... Во оваа книга со околу 770 фотографии е ставено сè што мора да се запознае и почувствува, бидејќи Македонија е неповторливо доживување! • Книгата нема интенција да биде научно четиво или пак некоја патеписна репортажа.